Fietsvierdaagse de Roerstreek 2017

Terug naar 2017

Fietsvierdaagse 2017 

Stichting Fietsvierdaagse de Roerstreek kan terugzien op een geslaagd fietsevenement. Dit ondanks dat de weergoden ons dit jaar niet zo goedgezind waren. Woensdag 16 augustus, de tweede dag, was een mooie zonnige dag. Op de drie overige dagen van onze fietsvierdaagse viel van tijd tot tijd kortstondig een regenbui.

Ondanks het weer stapten per dag ruim 1100 deelnemers op de fiets voor een tocht van 30, 45, of 60 km. Die deelnemers kwamen uit heel Nederland. Opvallend is dat met de jaren het aantal fietsers uit België en Duitsland steeds toeneemt.

Vrijwel alle fietsers waren enthousiast en vol lof over zowel de routes als de organisatie. Die routes waren zo uitgezet dat de fietsers een goed beeld kregen van het prachtige, zo afwisselende Midden-Limburgse landschap en het aangrenzend Duits gebied.

Elke dag kregen de deelnemers aan de start een appel mee. Iedereen die 4 dagen had meegefietst ontving op vrijdag, de slotdag, als beloning een herinneringsmedaille.

 

Ook in 2018 houden wij weer een fietsvierdaagse, en wel van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 augustus.

Het is dan de twintigste achtereenvolgende maal dat wij een fietsvierdaagse organiseren.

 

Fietsmonument 

cid:image002.png@01D3024B.BF0E6230

Fietsvierdaagse de Roerstreek organiseert vanuit Melick jaarlijks in de laatste week van de Bouwvakvakantie Zuid-Nederland een recreatieve fietsvierdaagse voor jong en oud, voor iedereen. Dit evenement trekt al jaren vele deelnemers uit geheel het land naar onze startlocatie.

 

Fietsvierdaagse de Roerstreek is blij erin geslaagd te zijn om Melick als fietsdorp op de kaart te zetten. Om dit te onderstrepen hebben wij kunstenaar de heer Hendrix uit Born opdracht gegeven een ‘fietsmonument’ te vervaardigen. Het kunstwerk werd in 2016 tijdens de opening van de 18de fietsvierdaagse door burgemeester mevrouw M. de Boer-Beerta van Roerdalen officieel onthuld.

Op dinsdag 18 juli 2017 werd het fietsmonument op zijn definitieve plek gezet.

 

Kwaliteitsniveau.

Onze tochten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

 

Op 15 augustus werden zowel wij als organisatie Fietsvierdaagse de Roerstreek, als ook onze 60 km tocht door een NTFU-kwaliteitsadviseur beoordeeld. De organisatie als ook de tocht voldeden aan alle eisen voor het NTFU-keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’.
Enkele dagen later meldde de Nederlandse Tour Fiets Unie ons dat zij ons met trots het nieuwe beeldmerk “Extra Goed Geregeld” aanboden.

 

Het beeldmerk mogen wij nu gebruiken op onze website, Facebook, andere sociaal media en eventueel in drukwerk zoals flyers, posters of advertenties voor de tocht van volgend jaar.

De NTFU feliciteert ons met het behaalde resultaat!